Application to Informatics Online MS Program

ION Başvuru

Starting from May 2015, Informatics Online (ION) program will no longer be accepting new students. Also for the time being, there is no possibility of accepting new students anymore. We are sorry for any inconvenience this might have caused.

Mayıs 2015'den itibaren Bilişim Sistemleri Online Programı'na artık yeni öğrenci kabul edilmeyecektir. Ayrıca şu anki koşullar altında, bundan sonra yeni öğrenci kabul etme olasılığı bulunmamaktadır. Bu durumun neden olabileceği uygunsuzluklar için özür dileriz.

ION master programı başvuru tarihleri diğer ODTÜ master programıyla aynıdır.

Güncel lisanüstü eğitim programlarının başvuru tarihleri, Öğrenci İşleri sayfasında yer alan akademik takvimde belirtilmektedir: http://oidb.metu.edu.tr/akademik-takvim

Başvuru Koşulları:

• Lisans mezunu olmak ve 4.0 üzerinden en az 2.0 not ortalamasına sahip olmak.
  • TOEFL/ODTU IYS/ IELTS sınavından minimum 213/65/6.5 puan almak. *

Başvuruda geçerli sınavlarla ilgili bilgiler

Minimum Puan

Son başvuru tarihi

Sınav tarihi

ODTÜ İYS

9 Haziran 2015

11 Haziran 2015

TOEFL(CBT/IBT)

Yıl boyu

IELTS

6,5

Yıl boyu

* ION programına başvuru sırasında sınav sonuç belgeleri hazır olmalıdır. Şartlı kabul uygulaması kaldırılmıştır.

** ALES sınav şartı aranmamaktadır.

• Yukarıdaki şartları yerine getiriyorsanız: Ön Başvuru ve Bilgilendirme için tıklayınız.
  • ALES ve/veya İngilizce yeterlilik şartlarını sağlamıyorsanız: Özel Öğrenci olarak ders alabilirsiniz. Programa kabul edildiğinizde özel öğrenci statüsünde aldığınız belli sayıda dersi saydırabilirsiniz. Ön Başvuru ve Bilgilendirme için tıklayınız.
  • Programa kayıt olmadan ders almak istiyorsanız: Ön Başvuru ve Bilgilendirme için tıklayınız.

Başvuru prosedürü ile ilgili detaylı bilgi için Enformatik Enstitüsü Programlara Başvuru linkini inceleyebilirsiniz.