Comments from ION Graduates

Cemil Barkın Ünüulu, Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı, Programcı/Veri Analisti

" Genel anlamda faydalı bir program. Ders ders ayırım yapmak istemiyorum. Hem teknik yönden hem de bilişim teknolojilerinin yönetimi ve de denetimi açısından iş odaklı yaklaşımları içeren ders programlarının yer alması yönünden program bir hayli etkin. Özellikle teknik açıdan gün boyu bir sürü kod yığını içinde boğulan benim gibi programcıların yaptıkları işe kuşbakışı şeklinde bir bakış açısı kazandırması benim bu programı ciddi şekilde önemsememi sağladı. "

Hüsamettin GÜL, Gulhane Askeri Tıp Akademisi, Öğretim Üyesi

" ION programındaki, forumlari kullanisli ve faydali buldum. En az ders notlari kadar gerekliydi. Program, internet uzerinden olmasi dolayisiyla Turkiye'de sanirim bir ilki gerceklestirdi. Bazen yuz yuze programlardan daha faydali olabiliyor. Ancak, hocalari normal derslerden daha cok yoruyor diye dusunuyorum. "

Kaya Kuru, GATA, Bilgi İşlem Yazılım Kısım Amiri

" Şahsım adına ION programından çok faydalandığımı söyleyebilirim. "

Erhan Tamer, Başkent Üniversitesi Kurumları, Eğitim ve Bilişim Sistemleri Uzmanı

" ION Program olarak Türkiyede ilk olarak uygulanan Internet üzerinden bilişim programı balamında örnek bir çalışma olduğunu düşünüyorum.Özellikle hem çalışıp hem de kendisini bilişsel ve bilişim teknolojileri alanında ODTÜ gibi Türkiyenin en önemli teknik üniversitesinde zaman ve mekandan bağımsız olarak yüksek lisans yapabilmek büyük bir şans diye değerlendiriyorum. 2001 yılınd programa kaydoldugumda netclass ilk versiyonundaydı ve bazen forumlarda ve sistemde performans baglamında çok fazla aksiyon yapamıyorduk ancak şimdi sistem çok mukemmelleşti ve hem akademik anlamda hem de teknik anlamda ION programı emsallerine göre bence 1 numara. Ancak teknolojinin sonu yok hep daha iyiye ve ileriye yönelik Ar-ge çalışmalarının yapılacagını ve program ücretlerinin makul bir dzeye cekilerek program öğrenci kapasitesinin artacagını ümit etmekteyim. Özellikle dersler forum ve artışmalarla çok keyifli geçiyor. Dönem sonu proje çalışması ve sunumlar ise müthiş keyifli ve Sn.Semih bilgen hocam ile alışmıştım, proposal reportlar, SRS ve ilgili standart dökümalarla ilgili çok muazzam kaynak taradım ve sonuçta bir konu hakında hocalarımızın rehberliğinde kendim bir proje hazırlayıp sundum ve çok begenildi.Bu müthiş bir keyif veriyor insana.. Ayrıca yeni arkadaşlılar ve dostluklar kuruyorsunuz sanal olsa da..

ION programının Online doktora versiyonu açılırsa kesinlikle kaydolmayı düşünüyorum.

Mustafa Kandemir, NCR -Teradata, Bilgisayar Mühendisi

" ION benim için hem çok yorucu, hem de çok faydalı oldu. Genel olarak çok memnun kaldım."

Bahadır Arslan, Bizitek Bilgisayar Yazılım ve Internet Teknolojileri A.Ş., Uzman Yazılım Mühendisi

" Software engineering dersinin faydalı olduğunu düşünüyorum, IT governance dersinde yaptığımız project management konulu ödev de ayrıca iş hayatında her zaman karşılaşacağımız konu. "

Yalçın Yıldız, Aydın Yazılım Ve Elektronik AŞ. , Uzman Yazılım Mühendisi

" Programdan genel anlamda memnundum. "