STAR: Bilimin Devleri ODTÜ’de Buluştu

STAR - 10 Haziran 2011 Cuma
GÜNCEL
Bilimin devleri ODTÜ’de buluştu
ODTÜ Enformatik Enstitüsü, 15. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Enformatik Bilim Festivali’nde, tıptan bilişime, oyun teoreminden DNA analizine bilim dünyasında devrim niteliğinde yenilikler getiren ABD’li bilim adamlarını Türk araştırmacılarla buluşturdu.
İnsan Genom Projesi’ni tasarlayan Boston Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Charles Delisi sempozyuma web konferans yoluyla katılırken, davetli konuşmacılardan Prof. Dr. Charles Cantor da kurucusu olduğu SEQUENOM şirketinin geliştirdiği genetik bozuklukların tespitinde amniyosentez yerine anne kanından alınan örneklerle teşhis yapabilen tekniğini paylaştı. Konferansa katılan araştırmacılardan Boston Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü profesörü Selim Ünlü de geliştirdiği, biomoleküllerin hızlı ve güvenilir şekilde belirlenmesini sağlayan Interferometric Reflectance Imaging Sensor yöntemini anlattı.