Enformatik Enstitüsü'ne Kimler Başvuru Yapabilir?

Enformatik Enstitüsü Anabilim Dallarına yapılacak lisansüstü başvurular için:

1. Yüksek Lisans başvurularında, bir lisans programından mezun ya da mezun olma durumunda olmak,

2. Doktora başvurularında, bir yüksek lisans programından mezun ya da mezun olma durumunda olmak gerekmektedir.

Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı disiplinlerarası yapısı nedeniyle farklı bölümlerden gelen öğrencileri bünyesine toplamaktadır. Öğrenciler ALES sonuçları, mezuniyet ortalamaları, referans mektupları ve mülakatlar gözününe alınarak kabul edilmektedir.

2006’dan beri eğitim öğretim hayatının içinde bulunan Enstitümüzde öğrenci olabilmek için farklı yollar bulunmaktadır. Öncelikle program koşullarını sağlayarak normal örgün programlarına (Bilişim Sistemleri, Bilişsel Bilimler, Sağlık Bilişimi,  Oyun Teknolojileri ve Siber Güvenlik)  başvurabilir ve hafta içi normal eğitim alabilir veya bir kısmı akşam bir kısmı da internet üzerinden eğitim veren ikinci öğretim programlarımızdan (İnternet Üzerinden Bilişim, Yazılım Yönetimi, İş Yaşamı Temelli) yararlanabilirsiniz.

Eğer Ankara dışında ikamet ediyorsanız, kampüse gelerek derse katılma zorunluğunu ortadan kaldıran “İnternet Üzerinden Bilişim” master programına başvurmayı tercih edebilirsiniz. Eğer “Yazılım Yönetimi”  programına başvurmak isterseniz, bilgisayar mühendisliği mezunu olmayan adaylar için en az bir yıllık yazılım sektörü iş deneyimi gerekmektedir. “Yazılım Yönetimi“ ve “İnternet Üzerinden Bilişim” programlarına kabul sırasında mülakat yapılmamaktadır.

Eğer mezuniyet sonrası özel ya da kamu sektöründe profesyonel olarak yeterli iş tecrübesine sahipseniz, “İş Yaşamı Temelli Öğrenme” programına başvurmayı düşünebilirsiniz. İş Yaşamı Temelli Öğrenme programı, YÖK tarafından tanınan ve İngiltere Yüksek Öğrenim Standartlarına uygunluğu British QAA (Quality Assurance Agency) tarafından onaylanmış, Middlesex Üniversitesi’yle (İngiltere) ortak yürütülen bir yüksek lisans programıdır. Programı tamamlayan öğrenciler, ODTÜ ve Middlesex Üniversitesi tarafından verilecek olan “İş Yaşamı Temelli Öğrenme Yüksek Lisansı” ortak diplomasını almaya hak kazanırlar.

Eğer başka bir üniversite öğrencisi iseniz, değişim programlarıyla Enstitümüze gelerek belirlenmiş süreler içerisinde ders alabilirsiniz. Hem öğretim elemanı olma imkanı hem de eğitim imkanı tanıyan Öğretim Elemanı Yetiştirme Programı'na katılabilir ya da herhangi bir programda öğrenci olmadan sadece ilgilendiğim alanda ders almak istiyorum diyorsanızÖzel Öğrenci olarak ders alabilisiniz.

1. Eğitim Programları

Bilişim Sistemleri / Information Systems (IS)

- Doktora

- Tezli Master