Internet Üzerinden Bilişim Yüksek Lisans Programı

Mayıs 2015'den itibaren Bilişim Sistemleri Online Programı'na artık yeni öğrenci kabul edilmeyecektir. Ayrıca şu anki koşullar altında, bundan sonra yeni öğrenci kabul etme olasılığı bulunmamaktadır. Bu durumun neden olabileceği uygunsuzluklar için özür dileriz.

Internet Üzerinden Bilisim Yüksek Lisans Programi (ION)

Internet Üzerinden Bilisim (ION) yüksek lisans programi , sürekli gelisen bilgi teknolojileri ve sistemleri konusunda uzmanlik kazandirmayi amaçlamaktadir. Program, özellikle Ankara disinda olan veya derslere ODTÜ kampüsü içinde düzenli katilma firsati bulamayacak fakat sürekli egitimin öneminin farkinda olan çalisan profesyonellere yöneliktir.

Internet Üzerinden Bilisim programi ODTÜ Enformatik Enstitüsü tarafindan verilmektedir. YÖK tarafindan onaylanmis bir yüksek lisans (Master of Science) programidir.

Program çogunlukla asenkron sekilde internet üzerinden Netclass sistemi (ODTÜ Enformatik Enstitüsü tarafindan gelistirilmis bir ögrenme yönetim sistemi (LMS) ) araciligiyla verilmektedir. Ögrenciler ve ögretim üyeleri arasindaki iletisim asenkron (forumlar, tartisma listeleri) ya da senkron (chat, dönem ortasi ve sonunda haftasonlari yapilan sinav,  görüsmeler) sekilde islemektedir. Web üzerinde verilen içerikler etkilesimli animasyonlar, örnekler, simulasyonlar ile zenginlestirilmistir.

Internet Üzerinden Bilisim Yüksek Lisans Programi (ION)

Internet Üzerinden Bilisim (ION) Master programi , Bilisim Sistemleri Master programi ile benzer içerikte olup uzaktan egitim amaci ile hazirlanmistir.  Dersler sinif ortamindan bagimsiz olarak yürütülmekte ve katilim sadece Internet üzerinden gerçeklestirilmektedir. Bu yüzden düzenli kampüs saatlerinde derslere katilamayan ve yüksek lisans egitimlerini kendi hazirladiklari programa göre devam ettirmek isteyen ögrencilere esnek bir alternatif saglamaktadir.

Internet Üzerinden Bilisim programinin disiplinlerarasi dogasi farkli birikimlere sahip ögrencilerin programdan çesitli sekillerde faydalanmasina olanak saglamaktadir. Zorunlu dersler Bilisim Sistemleri, Veritabani Kavramlari, Bilgisayar Agi, Yazilim Mühendisliginin temel alanlarini kapsamaktadir. Yönetim alaninin bir parçasi olarak sunulan dersler bilisim teknolojileri yönetimine agirlik saglamakta iken teknik alan bilisim teknolojilerinin gelisim seviyesini anlamada gerekli temel teknik  yapiyi vurgulamaktadir.

Kimler Basvurabilir?

Programa herhangi bir lisans derecesine sahip olan ögrenciler basvurabilir. Basvuru kosullari ile ilgili detayli bilgiler için:

Kimler Basvurabilir?

Basvuru Prosedürleri

Mezuniyet Gereksinimleri

Programa kayitli ögrencilerin bes zorunlu ve bes seçmeli ders almasi gerekmektedir. Ayrica ögrencilerin her dönem  iki kez ( biri dönem ortasi ve digeri dönem sonunda) kampüse gelmeleri gerekmektedir. Program tezsiz-yüksek lisans programi olarak kategorize edildiginden, ögrenciler uygulamali bir projeyi tamamlamali ve bölümde düzenlenen seminerde sunmaktadir. Ögrencilerin en fazla 6 dönemde programi tamamlamalari beklenmektedir.

Kariyer Olanaklari

Bu programin mezunlari bilisim teknolojileri ve sistemleri ile ilgili çesitli alanlarda çalisabilirler.

Mezun Yorumlari

Anil Üstün (IS MSc Graduate – Researcher):
"I got my M.Sc. in Information Systems degree in 2007. During the two-year education period in one of the best and most established universities in Turkey, I had the opportunity to cover the gaps in my background which had occurred since I came from a different scientific discipline. In Informatics Institute, I was able to take courses from both the academicians and industrial experts. In this way, I had the chance to discuss the current problems in the research area with a highly-qualified faculty and to obtain information on how to solve these problems. I recommend the Information Systems graduate programs for the people who desire to reach their goals either for a career or to be knowledgeable." devami...