TRT Türk: Ünlü Bilim İnsanları Ağırlanacak

TRT Türk Haber - 08.06.2011

ODTÜ, ''Enformatik Bilim Festivali'' ile bilim dünyasında ilkleri başarmış ünlü bilim insanlarını ağırlayacak.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü, 15. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 9-10 Haziran 2011 tarihlerinde düzenleyeceği ''Enformatik Bilim Festivali''nde, tıptan bilişime, oyun teoreminden DNA analizine kadar bilim dünyasında ilkleri başarmış ABD'den gelecek ünlü bilim insanlarını ağırlayacak.
Festivalin önemli konukları arasında, doğum öncesi genetik ve kromozal bozuklukların amniyosentez dışında, sadece anneden alınan kanla belirleyen tanı yöntemini bulan Prof. Dr. Charles Cantor de var. Cantor, yöntemini Türk araştırmacılarla paylaşacak.
Festivale ayrıca, MIT, Pennslyvania ve Boston gibi dünyanın seçkin üniversitelerinden biyoenformatik ve bilişsel bilimler alanlarının kurucuları arasında kabul edilen dünyaca ünlü bilim insanları katılacak.
Enstitünün 15. kuruluş yılında düzenleyecekleri Bilim Festivali'nde dünyanın önde gelen bilim insanlarını ağırlayacaklarını dile getiren ODTÜ Enformatik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nazife Baykal, tüm Türk araştırmacıları ve bilim meraklılarını festivale davet etti.