2018-2019 Fall Semester ÖYP(Academic Staff Training Program) and Priority Areas ÖYP(ASTP) Registration Procedures

2018-2019  1. Dönemi için ODTÜ deki lisansüstü programlara kabul alan ÖYP öğrencileri 31.08.2018-14.09.2018 tarihleri arasında Enstitülere evrak teslim ederek başvuracaklardır.

ÖYP-YÖK Kapsamında ODTÜ de öğrenim hakkı kazanan ÖYP Araştırma Görevlilerinden istenecek belgeler:

1)YÖK tarafından ÖYP Araştırma Görevlisi olarak atandıklarına dair belge fotokopisi

2)YÖK tarafından ODTÜ ye lisansüstü öğrenci olarak kayıt hakkı kazandıklarına dair belge fotokopisi

3)ALES belgesi (internet çıktısı)

4)Yabancı dil belgesi (internet çıktısı)

5) Lisans transkripti (orijinal) 6) Adres, e-mail ve cep telefonu bilgilerini içeren dilekçe.

Kayıt işlemleri ise 8-11.10.2018 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yapılacaktır. İstenen kayıt evraklarına ÖİDB ana sayfada lisansüstü kayıtlar kısmından ulaşılmaktadır. ( http://oidb.metu.edu.tr/lisansustu-ogrencilerin-universiteye-kayitlari ).

Kayıt işlemleri için belirlenen tarihlerde kayıt yaptırmanın yanı sıra; ders ekleme ve danışman onayı alma işlemlerinin de, ilgili bölümlere giderek, yapılması gerekmektedir.