Derin Öğrenmeye Giriş Sinan Kalkan

Özet: Bilgi işlem teknolojilerindeki gelişmeler, büyük miktarda veri edinilebilirliği ve yeni eğitim tekniklerinin keşfedilmesi sayesinde, derin öğrenme, farklı alanlardaki birçok zorlu sorunun performansını artırdı. Bu konuşmada, temelde özelliklerine, neden çalıştığı ve nasıl çalıştığına odaklanarak derin öğrenmeye çok kısa bir giriş yapacağım.

Kısa Biyografi: Sinan Kalkan, Yüksek Lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 2003 yılında aldı. Göttingen Üniversitesi (Göttingen, Almanya)  Bilişim alanında 2008'de doktorasını tamamladı. Doktora sonrası ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü kadrosuna katıldı. Sinan Kalkan'ın araştırma alanları arasında bilgisayarlı görme, bilişsel robotik ve derin öğrenme yer almaktadır.

Yer: Konferans Odası (124), ODTÜ Enformatik Enstitüsü
Zaman: 5 Mayıs, 2017, 12:40-13:30