Tez Savunması Gökhan Gönül

Bilişsel Bilimler EABD Doktora Programı öğrencisi Gökhan Gönül, "ÇOCUKLARDA ALET YAPIMINDA BİLİŞSEL, ALGISAL-MOTOR VE SOSYAL FAKTÖRLER" konulu tezini, 10 Temmuz 2018 tarihinde saat 15:30'da Konferans-1 salonunda savunacaktır.

Tez Özeti : Alet yapma ve aletleri uzmanlaşmış olarak kullanabilme yetisi, insanın ayırt edici özelliklerinden biri olarak değerlendirilir. Buna rağmen okul öncesi çocuklar alet bağlantılı davranışların hepsinde başarılı değildir, özellikle de alet yapımında. Çocuklarda alet yapımında bilişsel ve sosyal faktörler araştırmacılar tarafından şimdiye kadar göz ardı edilmiştir. Bu tezin amacı, insanın bilişsel ve sosyal yetilerini göz önünde bulundurarak, alet yapım sürecine yeni bir bakış açısı getirmektir. Bunun yanında yapım sürecindeki kolaylaştırıcı faktörlerin bulunması hedeflenmektedir.