Eski Laboratuvar ve Çalışma Grupları

ODTÜ NÖRO

Nörogörüntüleme Laboratuvarı

OdtüNeuro Laboratuarının amacı, duygu ve biliş arasındaki Temel NÖROnal Etkileşimleri incelemek için yöntemlerin geliştirilmesidir. Lisansüstü öğrenciler ve projeler, duygu-biliş etkileşimine, temelde üç farklı şekilde yaklaşmaktadır.

• Deney tasarımı
  • Hesaplamalı nöroanatomi
  • Fonksiyonel nöroanatomi

Hasta popülasyonları, yerel ve uluslararası tıp fakültelerindeki çok sayıda bölümle yaptığımız işbirlikleri aracılığıyla çalışmalara kabul edilmektedir. Şu anda, araştırmakta olduğumuz depresyon ve Parkinson hastalarından FMRI, insan beynindeki fNIRS ve EMG, SCR, gözbebeği genişlemesi, insan çevresi kaynaklı termal kamera kayıtları gibi fizyolojik ölçümleri toplamaktayız. Beyinde ön singulat kortekse ve bunun yürütücü, limbik ve dinlenme hal ağları içindeki bağlantılarına özel önem vermekteyiz. Laboratuar çalışmaları, MIN 550 Sistemleri Sinirbilim, MIN 555 Bilinçsel Sinirbilim, MIN 505 Nörogörüntüleme, MIN 506 İleri Nörogörüntüleme, COGS 595 Duyuşsal Sinirbilim, COGS 533 Fonksiyonel Nöroanatomi gibi çeşitli derslerde işlenen uygulamalı deneyler ve ödevlerle bağlantılıdır. Projelerin veya tezlerin bir parçası olarak geliştirilen özel uygulamalar, yüz ifadesi tanıma, duygusal çatışma çözme, çalışma belleği, karar verme gibi üst düzey bilişsel işlevleri içerir.

Donanım

OdtüNöro, ardıl-işleme konusunda uzmanlaşmıştır. Tezler ve projeler için veri toplama işlemi, birlikte çalıştığımız laboratuvarlarda gerçekleştirilmektedir. Şu ana kadar ODTÜ HCI Lab (gözbebeği genişlemesi), Bilkent UMRAM (fMRI, MR), Ankara Üniversitesi BAUM (fNIR), PR1MER (fMRI, MR), Dokuz Eylül Üniversitesi Biyofizik (ERP) ve Koç Üniversitesi Nöroloji (EMG). Laboratuar, uyaran aktarımı için yalnızca çevresel donanıma sahiptir:

• Electronik Von Frey
  • CURDES fMRI senkronizasyon araç kutusu

Grup üyeleri

Baş Araştırmacı:

Doktor Öğretim Üyesi Didem GÖKÇAY

Öğrenciler:

Biyomedikal Mühendislik Programı

Hayriye AKTAŞ DİNÇER (YL Sonrası Doktoraya Devam Etmekte)
Serian YAZGI DOMA (Doktora)
Ceren UYANIK (Yüksek Lisans)