Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Alımı İlanı

Öğretim Üyesi Kadrosu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilişim Sistemleri Bölümü’ne aşağıda belirlenen öncelikli alanlarda yeni öğretim üyeleri alınacaktır. Başvuru sahipleri, araştırma ve eğitim konusunda kanıtlanmış bir özgeçmiş ile doktora derecesine sahip olmalıdır. Belirlenen öncelikli alanlara başvuruların değerlendirme ve atama işlemlerinin mümkün olduğunca hızlı gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Aşağıdaki alanlarda uzmanlığa sahip adayların başvurmaları teşvik edilir:

• Bilgi güvenliği,

• Bulut bilişim,

• Büyük veri ve veri analitiği,

• Nesnelerin interneti,

• Yapay zeka ve Makine Öğrenmesi.

Son Başvuru tarihi: 9 Ekim 2020*

Adaylar özgeçmişlerini, yayınlarının Q derecelerini içeren bir yayın listesini, araştırma ve öğretim planlarını elektronik ortamda bölüm başkanı Prof. Dr. Sevgi Özkan Yıldırım’a (sevgiozk@metu.edu.tr) iletmelidir. Başvurular Bilişim Sistemleri Akademik Kurulu ve Enformatik Enstitüsü tarafından değerlendirildikten sonra son karar Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun değerlendirmelerine bağlıdır.

* Başvurular ikinci tur değerlendirme için 15 Kasım 2020 tarihine kadar kabul edilebilecektir.