Bilişsel Bilimler Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi alınacaktır

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddelerine göre 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi kapsamında araştırma görevlileri alınacaktır.
İlana başvurular ilanda belirtilen başvuru yerlerine şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Süresi içinde yapılmayan başvurular, eksik belgeli dosyalar ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
İlanın Çıkılacağı yer : ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK ENSTİTÜSÜ-BİLİŞSEL BİLİMLER ANABİLİM DALI
Kadro Sayısı: 3 ALES Puanı: 75
Kadro Ünvan Araştırma Görevlisi YDS/Dengi: 75
Son Başvuru Tarihi: 08.2.2019 İlanın Başlama Tarihi: 31.12.2018
Ön Değerlendirme Tarihi: 14.2.2019 Sınava Giriş Tarihi: 20.2.2019
Sonuçların Açıklanacağı İnternet Adresi: https://ii.metu.edu.tr/tr Sonuç Açıklanma Tarihi: 26.2.2019
Başvuru Yeri: ODTÜ Enformatik Enstitüsü Müdürlüğü Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulv. No: 1 06800 Çankaya /Ankara
GENEL ŞARTLAR
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
b) İlana ilk başvuru tarihi itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
MERKEZİ SINAV (ALES) MUAFİYETİ:
a) Yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlar ALES muafiyetinden yararlanmayı talep edebilir.
b) ALES muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
c) ALES muafiyetinden yararlanmak isteyenler, buna ilişkin dilekçe vermelidir.
İSTENEN BELGELER:
1-Adayların başvurdukları bölüm/anabilim dalı, ilan tarihi ile yazışma adreslerini ve telefon numaralarını belirten dilekçe.
2-Özgeçmiş.
3-Nüfus cüzdanı fotokopisi.
4-Son altı ay içerisinde çekilmiş bir (1) adet fotoğraf.
5-ALES sonuç belgesi (Sonuçların açıklanma tarihinden itibaren 5 yıl geçerlidir).
6-Yabancı dil sınavı sonuç belgesi (YDS veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan muadili puanı gösteren belge)
7- Onaylı diploma fotokopisi (Yurt dışından alınan diplomalar için onaylı denklik belgesi)
8- Resmi lisans transkripti
9-Tezli Yüksek Lisans veya Doktora öğrenci belgesi
10-Erkek adaylar için askerlikle ilgili terhis veya tecil belgesi.
11- Başvuru zarfı kapak formu http://www.pdb.metu.edu.tr adresinden indirilebilir.
KOŞULLAR:
Bilişsel Bilimler Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans veya Doktora Öğrencisi olmak